Доступність посилання

ТОП новини

У США заявили, що розслідують стрілянину в Каліфорнії як теракт


У США правоохоронці заявили, що розслідують стрілянину у штаті Каліфорнія, внаслідок якої загинули 14 людей і ще 21 людина була поранена, як терористичний акт.

Як сказав журналістам директор Федерального бюро розслідувань Джеймз Комі, це розслідування ведеться як федеральне.

Причиною, за його словами, стало те, що розслідування виявило ознаки радикалізації з боку нападників і того, що їх, можливо, надихнули на вбивство іноземні терористичні організації.

Але, додав Комі, наразі немає ніяких свідчень, що подружжя нападників належало до якоїсь терористичної групи, організації чи мережі.

За словами правоохоронців, 28-річний громадянин США Саєд Різван Фарук, народжений у США син іммігрантів із Пакистану, брав участь у святкуванні, що відбувалося в одному з залів у місті Сан-Бернардіно в Каліфорнії, та вийшов звідти збуджений і невдовзі повернувся з дружиною, 27-річною громадянкою Пакистану Ташфін Малік, яка прибула до США за візою нареченої, важко озброєні і споряджені для нападу. Для цього нападу на учасників святкування вони використали автомати, ґвинтівки і саморобні вибухові пристрої. Після нападу вони втекли на авті, але поліція наздогнала їх, і в перестрілці обоє були вбиті. Саморобні вибухові пристрої, вибухівку, а також зброю й набої знайшли і в їхньому помешканні.

Цей напад приніс найбільше жертв у США з часу стрілянини 2012 року у школі у штаті Коннектикут, коли загинуло 26 людей.

XS
SM
MD
LG