Доступність посилання

ТОП новини

Росія заблокувала декларацію щодо СММ ОБСЄ в Україні – речник МЗС


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Речник МЗС України Мар’яна Беца повідомила, що на зустрічі міністрів закордонних справ країн ОБСЄ 4 грудня у Белграді Росія заблокувала ухвалення декларації щодо діяльності Спеціальної моніторингової місії в Україні. Про це Мар’яна Беца написала на своїй Twitter-сторінці.

«Росія заблокувала низку документів. А головне – декларацію щодо діяльності Спеціальної моніторингової місії в Україні», – зазначила Беца, не додавши інших подробиць зустрічі.

Водночас російські ЗМІ також пишуть з посиланням на слова міністра закордонних справ Сербії Івіца Дачича, що сторонам не вдалося ухвалити єдину заяву щодо ситуації в Україні.

«Ми не змогли знайти рішення в цій ситуації. Було багато проектів рішень, але якась з країн або група країн не підтримували той чи інший пункт документа», – цитують слова Дачича російські ЗМІ, не вказуючи при цьому чи була саме російська сторона тією країною, що блокувала підсумковий документ.

Раніше під час зустрічі у Белграді міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич заявив, що вирішення конфлікту на сході України можна досягти лише через діалог. А чинний глава Організації з безпеки і співпраці в Європі, керівник місії спостерігачів ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан наголосив, що місія стикається з численними викликами в Україні.

Упродовж двох осінніх місяців у зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG