Доступність посилання

ТОП новини

Енергоміст із Росії до Криму не витримав навантаження


Перетікання електроенергії енергомостом до Криму у суботу, 5 грудня, зменшилося на кілька годин більш ніж удвічі через аварію, повідомив «начальник» кримського управління МНС Росії Сергій Шахов.

«Станом на 18:00 годин сумарна генерація склала 718 мегават. Перетікання «Краснодар – Крим» склав 89 мегават. Проводяться аварійні роботи, вони повинні були закінчити їх десь о 20:00 – 21.00 й обіцяли дати 285 мегават», – сказав Шахов на засіданні штабу з ліквідації надзвичайної ситуації у Криму, повідомляє Крим.Реалії.

За його даними, зменшення перетікання сталося через перегрів на лінії.

«Міністр енергетики» російського уряду окупованого Криму Світлана Бородуліна заявила, що ремонт закінчений о 18:07.

22 листопада через підрив електроопор у Херсонській області до анексованого Росією Криму перестала надходити електроенергія з материкової частини України. На півострові оголосили режим надзвичайної ситуації.

Президент Росії Володимир Путін, який прибув увечері в середу, 2 грудня, до Криму, взяв участь у церемонії запуску першої нитки енергомосту з Кубані до Криму.

МЗС України висловило Росії протест щодо цього візиту Путіна на півострів, вкотре зазначивши, що це тимчасово окупована територія України.

XS
SM
MD
LG