Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі: втрати бюджету через корупцію становлять щонайменше 5 мільярдів доларів


Міхеїл Саакашвілі, голова Одеської обласної державної адміністраці
Міхеїл Саакашвілі, голова Одеської обласної державної адміністраці

Втрати українського бюджету від дії корупційних схем становлять щонайменше 5 мільярдів доларів. Про це 6 грудня у виступі на антикорупційному форумі в Одесі заявив голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі.

Саакашвілі, зокрема, стверджує, що через розкрадання на підприємстві «Укрспирт» держава щороку втрачає 240 мільйонів доларів, через корупційні схеми на Одеському припортовому заводі та кількох інших стратегічно важливих підприємствах – 700 мільйонів доларів, на «Укрзалізниці» – 2,2 мільярда доларів, внаслідок реалізації схем з контрафактним бензином – 250 мільйонів доларів тощо.

Голова Одеської облдержадміністрації також назвав причетних до тіньових операцій відомих політиків і бізнесменів. Серед них, за словами Саакашвілі, є прізвища Ріната Ахметова, Ігоря Коломойського, Дмитра Фірташа, Андрія Іванчука, Миколи Мартиненка та інші.

Названі Саакашвілі люди наразі не коментували суті цих звинувачень.

В оприлюдненому 4 грудня інтерв’ю Радіо Свобода Міхеїл Саакашвілі, говорячи про роль крупного бізнесу вказав: метою боротьби з корупцією є те, що «будь-хто з них – чи Коломойський, чи Григоришин, чи Ахметов – будуть сплачувати податки, будуть створювати робочі місця і все – жодних проблем».

XS
SM
MD
LG