Доступність посилання

ТОП новини

Столтенберґ виключив участь наземних військ НАТО у боротьбі з ісламістами в Сирії


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ виключив відправлення до Сирії наземних військ альянсу для боротьби з бойовиками екстремістського угруповання «Ісламська держава».

В інтерв'ю, опублікованому 7 грудня швейцарською газетою Tages Anzeiger, він заявив, що відправка наземних сил НАТО для супроводу авіаударів коаліції на чолі з США «не на часі для коаліції і союзників по НАТО».

США обмежені у кількості надання «спеціальних сил», тому зміцнення сил на місцях є «єдиним варіантом», наголосив Столтенберґ.

Він також заявив, що НАТО сприятимуть покращенню засобів повітряної оборони Туреччини після того, як російський бомбардувальник перетнув турецький повітряний простір і був збитий винищувачем Туреччини.

Зважаючи на значне нарощування російської військової присутності у районах на північ від Середземного моря, важливо зробити все, що «уникнути там інцидентів, таких як у Туреччині», наголосив генсекретар НАТО.

Раніше президент США Барак Обама заявив, що стратегія боротьби з тероризмом не включає наземні бойові війська в Сирії та Іраку. Але Пентагон оголосив про розгортання невеликих елітних спецпідрозділів.

XS
SM
MD
LG