Доступність посилання

ТОП новини

Учасники блокади перешкоджають підключенню ЛЕП до Криму – «Укренерго»


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Учасники акції з блокади Криму не допускають ремонтників «Укренерго» до ліній електропередачі, що ведуть до Криму, повідомили в держкомпанії.

«На даний час продовжується блокування доступу ремонтних бригад ДП «НЕК «Укренерго» для виконання завершальних робіт з підготовки ПЛ 220 кВ Каховська-Титан до включення», – йдеться в повідомленні.

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин також повідомив, що «Укренерго» ще не завершило роботу, необхідну для під’єднання лінії електропередач «Каховська-Титан».

«Наразі повністю робота не зроблена, заземлення з лінії не знято, ведуться переговори (з учасниками блокади Криму – ред.)», – сказав він.

Напередодні голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров заявив, що активісти блокади анексованого Криму дозволять використовувати відновлену лінію електропередач «Каховська – Титан».

Це одна із чотирьох ліній, якою електроенергія йшла із материкової України до анексованого півострова, а також частково до Херсонської області.

Вранці 7 грудня з’явилася заява інших учасників блокади – представників «Правого сектору» і «Айдару», в якій вони висловили незгоду з під’єднанням.

У Криму 22 листопада через пошкодження опор ЛЕП в Херсонській області сталося відімкнення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України.

Півострів зараз забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації, а також дизельними генераторами, завезеними з Росії. Президент Росії Володимир Путін 2 грудня в Криму взяв участь у церемонії запуску першої нитки енергомоста з Кубані до Криму. 5 грудня енергоміст не витримав навантаження, сталася аварія.

XS
SM
MD
LG