Доступність посилання

ТОП новини

Байден закликає Україну боротися з корупцією


Джозеф Байден (©Shutterstock)
Джозеф Байден (©Shutterstock)

Віце-президент США Джозеф Байден закликає Україну боротися з корупцією, що перешкоджає розвитку України.

«Всі українці, державні службовці, бізнес-кола мають співпрацювати для викорінення корупції, яка вже занадто довго стримує прогрес в Україні. Українці не можуть далі страждати від наявності корупції. Їх очікування дуже високі», – сказав Байден під час спільної з президентом України Петром Порошенком прес-конференції у Києві.

При цьому Байден зазначає, що в Україні є ознаки помітного економічного прогресу.

«Ми раді бачити ознаки економічного прогресу. Початок підвищення ВВП, почало зростати промислове виробництво, збільшився обсяг експорту сільськогосподарської продукції, українська валюта стабілізувалася», – заявив віце-президент США.

Відповідно до останніх соціологічних опитувань, українці вважають корупцію найбільшою загрозою для національної безпеки.

Боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції. Антикорупційне бюро почало працювати на початку грудня, наразі детективи бюро відкрили три кримінальні провадження. Національне агентство із запобігання корупції ще не створили.

XS
SM
MD
LG