Доступність посилання

ТОП новини

Естонці передали лікарням на Донбасі обладнання на понад 180 тисяч євро – посол


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Уряд Естонії за підтримки Євросоюзу і міжнародних організацій реалізував проект, у рамках якого передав до лікарень на сході України медичне обладнання і перев'язочні матеріали на суму понад 180 тисяч євро. Як повідомив посол Естонії Сулев Канніке, перший медичний вантаж передали міській лікарні у місті Волноваха.

«Естонська влада надає Україні допомогу у сфері підтримки системи охорони здоров’я з1998-го року, а з часу Майдану і воєнного конфлікту на Донбасі ми долучили проекти з військової медицини. Також естонці допомагають клінікам, де лікують поранених українських бійців, і лікарням у зоні АТО. Уряд Естонії у цій сфері працює разом з українськими та естонськими урядовими і громадськими організаціями і через Міжнародний комітет Червоного Хреста і Півмісяця та ООН-івські інституції. Також в Естонії лікуються поранені українські воїни», – каже посол Канніке.

Як повідомив Канніке, Естонія цього року надала Україні допомогу на суму понад два мільйони євро. Ці кошти реалізовують через неурядові й волонтерські організації Естонії, такі як «Vaba Ukraina» («Вільна Україна»), «Допомога біженцям», Український культурний центр, Mondo.

Так, Український культурний центр упродовж 2015 року й уряд Естонії реалізували кілька проектів щодо надання допомоги Україні на суму 500 тисяч євро. Впродовж 2015 року Міністерство оборони Естонії організувало навчання з військової польової медицини для 60 українських волонтерів.

XS
SM
MD
LG