Доступність посилання

ТОП новини

Москва має заплатити більше за невиконання Мінських угод – Байден


Віце-президент США Джозеф Байден
Віце-президент США Джозеф Байден

Віце-президент США Джозеф Байден заявляє, що Росія має заплатити ще більше ціну у разі невиконання Мінських домовленостей.

«Російська сторона не виконує своїх зобов’язань і домовленостей, але ви, зі свого боку, не можете їх не виконувати, інакше у Європі скажуть, що вони однакові», – сказав Байден під час зустрічі з прем’єр-міністром України у понеділок увечері у Києві.

Раніше у понеділок на спільній з президентом України прес-конференції Джо Байден наголосив, що Москва повинна припинити окупацію Криму, який є суверенною територією України, а також виконати всі зобов’язання щодо угод з припинення конфлікту на сході України.

Раніше у США заявили, що скасування санкцій проти Москви не буде доти, доки Крим не повернеться до складу України.

Росія минулої весни анексувала український Крим; у світі не визнають цього кроку. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Росія називає окупацію та анексію півострова «відновленням історичної справедливості».

Також Москва заявляє, що не має ніяких зобов’язань за Мінськими угодами, бо підписувала їх не як учасник, а як «гарант», і не має наміру виконувати цих домовленостей.

XS
SM
MD
LG