Доступність посилання

ТОП новини

Байден: США можуть надати Україні ще 300 мільйонів доларів на безпеку


Байден: США можуть надати Україні 300 мільйонів доларів на безпеку (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00

Віце-президент США Джозеф Байден заявляє, що Вашингтон може надати Україні ще 300 мільйонів доларів на розвиток безпеки.

За його словами, Конгрес США наразі працює над ухваленням відповідного закону.

«Наразі він не ухвалений, але сподіваюся, що він буде ухвалений», – сказав Байден у понеділок, 7 грудня, на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком у Києві.

Джо Байден наголосив, що українські керівники повинні виконувати рекомендації МВФ і працювати з міжнародним співтовариством, «щоб продовжувався економічний прогрес в Україні».

Арсеній Яценюк, свою чергою, запевнив, що український уряд впровадить податкову і фіскальну реформи, а також буде боротися із корупцією на митниці.

«З боку українського уряду я можу чітко запевнити в нашому плані щодо подальших дій – у першу чергу, це дерегуляція, зменшення впливу влади на економічні процеси. Друге, це реформа української податкової системи та фіскальної служби. Третє – боротьба з корупцією на митниці, четверте – приватизація», – зазначив Арсеній Яценюк.

Раніше у понеділок після зустрічі з президентом України Петром Порошенком Байден заявив, що США нададуть Україні 190 мільйонів доларів допомоги для втілення реформ.

Віце-президент США прибув до Києва з робочим візитом 6 грудня. 8 грудня він виступить зі зверненням до парламенту.

Джо Байден уже кілька разів відвідував Україну з часу подій Майдану кінця 2013 – початку 2014 року, від яких утік тодішній президент України Віктор Янукович, і часто має телефонні розмови з нинішнім президентом Петром Порошенком.

XS
SM
MD
LG