Доступність посилання

ТОП новини

Для популяризації читання письменники стали «касирами» у книгарні Ужгорода


В Ужгороді відомі письменники стали за прилавок книгарні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:44 0:00

В рамках конкурсу «Книга на Миколая» в Ужгороді проходить щорічна акція «Письменник за прилавком». Упродовж майже місяця, до 18 грудня, щодня у головній книгарні міста – «Кобзар» закарпатські письменники зустрічаються із читачами, спілкуються та презентують свої книжки.

Розпочала письменницький тиждень Галина Малик, яка бере участь в акції вже четвертий рік поспіль. Цього разу відома українська письменниця презентувала книжку «Їде грудень на коні» – збірку віршів для дітей віком від 2 років.

Письменниця Галина Малик підписує книгу відвідувачам книгарні в Ужгороді
Письменниця Галина Малик підписує книгу відвідувачам книгарні в Ужгороді

«Якщо одна дитина прийде і купить книжку, то це було того варте. Бо у нас в Україні мало пропагується книг. Хотілося б, щоб на державному рівні підтримка була. А ми, автори, що можемо? Прийти, розповісти про книжку, показати і змусити купити. Тому що дітям треба купувати книжки», – розповіла Галина Малик.

За словами однієї з організаторів заходу Анни Семенюк, до участі в акції запрошують не тільки відомих письменників, а й тих, хто вперше видав свої твори.

«На Закарпатті насправді багато письменників: і дитячих, і дорослих, різножанрових та дуже цікавих, – каже Аня Семенюк. – У читачів є шанс з ними познайомитися та отримати автограф. А у письменників – бачити своїх читачів, дізнатися про їхні бажання».

18 грудня акція «Письменник за прилавком» завершиться традиційним нагородженням найкращих видань Закарпаття.

XS
SM
MD
LG