Доступність посилання

ТОП новини

Дональд Трамп закликав заборонити мусульманам в’їзд до США


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Один з кандидатів у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп запропонував заборонити для всіх мусульман в’їзд у США – у зв’язку з нещодавнім масовим вбивством в Сан-Бердардіно (штат Каліфорнія), відповідальність за яке взяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава».

За словами Трампа, ця заборона повинна залишатися в силі доти, поки влада країни не розбереться у цих заходах.

Висловлювання Трампа, що пролунало 7 грудня, викликало різку критику з боку Білого дому, а також інших претендентів на посаду президента США, зокрема й однопартійців Трампа.

Представники Білого дому назвали заяву Трампа такою, що повністю суперечить цінностям Сполучених Штатів, зазначивши, що він намагається «грати на страхах людей з метою отримати підтримку в ході своєї передвиборної кампанії».

Інший кандидат від Республіканської партії Джеб Буш назвав Трампа «неврівноваженим».

Претендент на посаду президента США від Демократичної партії Хілларі Клінтон заявила, що пропозиція Трампа є «поганим, упередженим і зухвалим» планом, що робить країну менш безпечною.

За словами виконавчого директора Ради американсько-ісламських відносин Ніхада Авада, Трамп виступив як «лідер натовпу лінчувателів, а не як представник великої держави».

За даними влади США, подружня пара Саєд Фарук і Taшфін Малік відкрили вогонь по соціальному центру послуг в американському місті Сан-Бернардіно (штат Каліфорнія) 2 грудня. Тоді загинули 14 людей і ще 21 людина була поранена. Наступного дня поліція застрелила нападників у перестрілці. Угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за цей напад.

XS
SM
MD
LG