Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі частково відновили рух тролейбусів


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Комунальне підприємство «Севелектроавтотранс» відновило рух тролейбусів на 7 з 16 міських маршрутів. Про це проекту Радіо Свобода сайту Крим.Реалії повідомив представник адміністрації підприємства.

Зокрема, відновлені найбільш завантажені тролейбусні маршрути № 7,10,12, які з’єднують центр міста з Корабельної стороною, Камишовою бухтою і проспектом Острякова, а також маршрут № 14 «Камишова бухта – проспект Острякова».

По низці маршрутів Корабельної сторони і бухти Стрілецької (таких як 1,2,9) тролейбуси поки не ходять, оскільки не вистачає лімітів електроенергії.

Всього севастопольському тролейбусному підприємству потрібно 20 мегават електроенергії, щоб забезпечити рух по всіх міських маршрутах.

У той же час, представник «Севелектроавтотранс» не назвав цифру, скільки мегават було виділено підприємству 8 грудня.

Згідно з повідомленням прес-служби російського уряду Севастополя, на лінію вийшли 29 тролейбусів з 98 наявних в парку.

Після початку енергоблокади Криму, влада Севастополя знизила вартість проїзду в міських автобусах з 12 до 10 рублів за одну поїздку для перевізників, які працювали на тролейбусних маршрутах.

Наприкінці листопада в Криму через пошкодження опор ЛЕП в Херсонській області сталося відімкнення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України. Крим зараз забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації, дизельними генераторами, завезеними з Росії.

XS
SM
MD
LG