Доступність посилання

ТОП новини

У Києві покажуть кіноконцерт на підтримку студії Довженка



На фото зліва на право: Роман Балаян, Олесь Янчук, Сергій Тримбач, Лариса Кадочнікова
На фото зліва на право: Роман Балаян, Олесь Янчук, Сергій Тримбач, Лариса Кадочнікова

13 грудня в Українському домі в Києві відбудеться кіноконцерт «900 аргументів кіностудії Довженка». Глядачі побачать фрагменти української кінокласики, знятої на студії.

Також в рамках заходу відкриють виставку колажів акторки Лариси Кадочнікової на тему фільму «Тіні забутих предків».

Організатори кіноконцерту намагаються привернути увагу до традиційного українського кіно та проблем студії Довженка. Назва «900 аргументів» означає кількість фільмів, вироблених на студії.

«На жаль, останні десять років студія переживає системну кризу. Установа, яка має величезний потенціал, місця, костюми, реквізит, переживає хронічну фазу занепаду. За часів попередньої влади її намагались просто знищити. І ці 16 гектарів землі, де розташовується студія, й досі не дають декому спокою», – каже директор студії Довженка Олесь Янчук.

Керівник кіностудії скаржиться на брак фінансування.

«Нам пропонують стати в одну чергу з продюсерами, що отримати кошти на проекти для реалізації на студії. Але грошей на її утримання не вистачає», – додає Янчук.

Кіноконцерт «900 аргументів кіностудії Довженка» відбудеться в рамках культурно-просвітницького проекту «Благословенна Україна. Традиції і сучасність».

XS
SM
MD
LG