Доступність посилання

ТОП новини

Москва занепокоєна бомбардуванням військової бази у Сирії


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Москва висловлює занепокоєння повідомленнями про бомбардування сирійської військової бази у місті Дейр-ез-Зур силами міжнародної коаліції під проводом США.

У заяві МЗС Росії, опублікованій у вівторок, 8 грудня, нічого не йдеться про спростування цього інциденту американською стороною. Натомість у російському зовнішньополітичному відомстві звинувачують міжнародну коаліцію у відсутності координації дій з Дамаском у боротьбі проти угруповання «Ісламська держава».

7 грудня влада президента Сирії Башара аль-Асада звинуватила сили міжнародної коаліції у здійсненні авіаударів по базі сирійської армії, у результаті чого загинули 3 військових і 13 були поранені. Дамаск направив протест в ООН, у якому йдеться про те, що 6 грудня сили коаліції здійснили 4 авіудари по сирійській базі у місті Дейр-ез-Зур.

Представники США відкидають звинувачення Сирії. А американський посадовець, ім’я якого не називають, заявив, що у Вашингтоні впевнені, що авіаудари по сирійській базі у Дейр-ез-Зурі здійснила російська авіація. У США неназвані посадовці уточнили, що, за даними американських радарів, місцевості навколо Дейр-ез-Зора бомбардували у час удару по сирійській базі російські бомбардувальники Ту-22М3, що прибули з російської бази в Моздоку у Північній Осетії на Північному Кавказі, в той час як удари коаліції були більш як за 50 кілометрів звідти й на годину раніше.

30 вересня Росія почала кампанію авіаударів проти угруповання «Ісламська держава» й інших бойовиків. Окремо повітряні удари по позиціях ісламістів у Сирії здійснює і міжнародна коаліція під проводом США.

XS
SM
MD
LG