Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав закон про Нацагентство з повернення активів


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав закон про Національне агентство з питань розшуку активів, одержаних від корупційних та інших злочинів, повідомляє прес-служба президента.

Необхідність створення агентства з повернення активів є одним з основних критеріїв виконання Україною плану дій з лібералізації візового режиму з Євросоюзом.

10 листопада Верховна Рада ухвалила закон про агентство з питань розшуку активів. Нацагентство має бути створене та розпочати свою роботу протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим законом.

Основними завданнями Національного агентства відповідно до законопроекту будуть: здійснення заходів із виявлення, розшуку, оцінки активів, за зверненням слідчого, прокурора, суду (слідчого судді); організація здійснення заходів, пов’язаних із оцінкою, обліком та управлінням активами; ведення Єдиного державного реєстру активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні та здійснення співробітництва із органами іноземних держав, до компетенції яких належить виявлення, розшук, та управління активами, іншими компетентними органами іноземних держав, відповідними міжнародними організаціями.

Національне агентство здійснюватиме розпорядження арештованими у кримінальному провадженні активами вартістю понад 200 розмірів мінімальних заробітних плат.

XS
SM
MD
LG