Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв відмовився коментувати розслідування щодо Чайки, щоб «не рекламувати»


Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв відмовився давати оцінку розслідуванню Фонду боротьби з корупцією про кримінальні зв’язки і корумпованість членів сім’ї генпрокурора Росії Юрія Чайки. Медведєв заявив, що не хоче робити цій публікації рекламу, оскільки саме таку мету, за його словами, переслідують її автори. Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів.

Глава уряду Росії додав, що такі розслідування «часто мають замовний характер», і «завжди є частиною політичної боротьби». При цьому він додав, що правоохоронні органи Росії зобов’язані проаналізувати опубліковану ФБК інформацію, зазначивши, що відсутність публічної реакції влади на розслідування не означає, «що нічого не робиться».

Фонд боротьби з корупцією 1 грудня опублікував розслідування, автори якого звинувачують членів сім’ї генерального прокурора Росії Юрія Чайки й інших високопоставлених співробітників прокуратури в корупції і побудові бізнесу «на здирництві, відкатах і рейдерстві», а також у зв’язках зі злочинними угрупованнями.

На Youtube фільм про це розслідування за тиждень переглянули більше ніж три мільйони людей.

У Кремлі раніше заявили, що розслідування Фонду боротьби з корупцією «не становить інтересу». Речник президента Росії Дмитро Пєсков пояснив це тим, що в розслідуванні не йдеться про самого генпрокурора Росії. Пєсков при цьому зазначив, що опублікована ФБК інформація «була доступна» для Кремля вже півроку тому і тоді теж «не викликала інтересу».

XS
SM
MD
LG