Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала високопосадовця за підозрою в одержанні 250 тисяч доларів хабара


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Співробітники Служби безпеки України затримали одного з керівників Державної служби експортного контролю за підозрою в отриманні 250 тисяч доларів хабара.

Як повідомляє прес-служба відомства, підозрюваний вимагав 250 тисяч доларів від представника комерційної структури за видачу відповідної ліцензії на експорт продукції.

Правоохоронці затримали чиновника при одержанні останньої частини хабара, наразі проводяться обшуки за місцем роботи та проживання затриманого.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу (одержання неправомірної вигоди).

У СБУ зазначають, що тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення інших чиновників держслужби, які можуть бути причетні до корупційних дій.

Наприкінці листопада у Генпрокуратурі повідомляли про затримання колишнього прокурора Подільського району Києва та заступника прокурора цього району за підозрою в отриманні хабара в розмірі 150 тисяч доларів за сприяння у закритті кримінального провадження.

Відповідно до останніх соціологічних опитувань, українці вважають корупцію найбільшою загрозою для національної безпеки.

XS
SM
MD
LG