Доступність посилання

ТОП новини

Частина Криму залишилася без світла через аварію на ЛЕП «Каховська – Титан»


Архівне фото
Архівне фото

У Криму кілька населених пунктів виявилися знеструмленими після аварійного відімкнення на високовольтній лінії 220 кВ «Каховська –Титан».

Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода сайту Крим.Реалії, без світла залишилися Красноперекопськ, Армянськ, Євпаторія, Чорноморський і Роздольненський райони, Сімферополь, пізніше стало відомо, що знеструмлені Бахчисарай і Ялта.

Аварійну ситуацію обговорили увечері 9 грудня на засіданні штабу з ліквідації надзвичайної ситуації.

«Одна аварія на високовольтній лінії, тому постраждали райони. Зараз роботи ведуться», – повідомила російський «міністр» палива та енергетики Криму Світлана Бородуліна.

Вона пообіцяла російському главі Криму Сергію Аксьонову доповістипро оперативну інформацію щодо ліквідації аварій протягом найближчої години.

На території Криму 9 грудня, близько 16:12, сталося аварійне відімкнення енергомережі, потужність по лінії електропередач 220 кВ «Каховська –Титан» знизилася до 20 мегават.

Лінія електропередач 220 кВ «Каховська – Титан», одна з тих ліній, по яких поставляється електроенергія з материкової України до окупованого Росією Криму, якою була підімкнена до електроенергії 8 грудня за згоди учасників акції блокади Криму. Лінія була знеструмлена з 22 листопада через підрив електроопор. Тоді ж припинилася подача електроенергії до Криму.

Президент Росії Володимир Путін на засіданні з членами російського уряду в середу, 9 грудня, заявив, що українська електроенергія в Криму «в принципі не потрібна і зараз, за великим рахунком, якщо використовувати пересувні генеруючі потужності», однак, «якщо українські партнери відновили (ЛЕП – ред.), то, добре, візьмемо».

2 грудня президент Росії Володимир Путін в Криму взяв участь у церемонії запуску першої лінії енергомоста з Кубані до Криму. 5 грудня енергоміст не витримав навантаження, сталася аварія.

9 грудня російський прем‘єр-міністр Дмитро Медведєв назвав «геноцидом» і «свинством» припинення поставок електроенергії з материкової частини України до Криму.

XS
SM
MD
LG