Доступність посилання

ТОП новини

Ведуча програми «Схеми» Наталка Седлецька – серед «Людей року» за версією авторитетного журналу


Автор і ведуча програми журналістських розслідувань «Схеми» Наталка Седлецька під час вручення нагороди українського журналу «Новое время» 9 грудня у Києві
Автор і ведуча програми журналістських розслідувань «Схеми» Наталка Седлецька під час вручення нагороди українського журналу «Новое время» 9 грудня у Києві

Автор і ведуча програми журналістських розслідувань «Схеми» Наталка Седлецька отримала нагороду «Людина року» українського журналу «Новое время» у номінації «Високий стандарт чесності». Церемонія вручення відбулася 9 грудня у Києві.

«Країна ніби перезапущена після революції, але старі кадри пручаються. Йдеться як про політичну еліту, так і про всю правоохоронну систему. Погано, що журналісти підміняють собою правоохоронні органи», – зазначила Наталка Седлецька під час церемонії нагородження.

Вона висловила сподівання, що наступного року на сцену по цю премію вийде голова Національного антикорупційного бюро, який «на той час уже посадить за ґрати двох-трьох міністрів», а розслідування перестануть бути героїзмом журналістів і стануть сірими буднями українських слідчих. «Ця премія – заслуга великої, сміливої, професійної редакції нашої програми», – додала автор і ведуча програми «Схеми».

«Програма журналістських розслідувань «Схеми» з’явилася у липні 2014 року, проте відтоді спільний проект Радіо Свобода та UA:Першого каналу чимало встиг. Автор і ведуча програми Наталка Седлецька разом із командою розповідає про найяскравіші епізоди української корупції. В центрі уваги «Схем» – ті, хто заробляє на держзакупівлях, дорогі авто співробітників ГПУ та СБУ, а також сірі кардинали, які контролюють держпідприємтва», – йдеться у досьє журналу, який у свіжому номері опублікував коротку інформацію про кожного з номінованих на премію.

Загалом премією журнал «Новое время» відзначив 24 людини, серед яких лідер кримьскотатарського народу Мустафа Джемілєв, письменник Сергій Жадан, футболіст Євген Коноплянка, новообраний мер Глухова Мішель Терещенко, фотограф Сергій Лойко, народний депутат Сергій Лещенко, театральний режисер Влад Троїцький, єпископ Української греко-католицької церкви Борис Гудзяк та інші.

XS
SM
MD
LG