Доступність посилання

ТОП новини

Янукович звинувачує чинних високопосадовців України у вбивствах на Майдані


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Екс-президент України Віктор Янукович, який переховується в Росії, звинувачує «деяких нинішніх високопосадовців» України в загибелі людей на Майдані в лютому 2014 року.

В інтерв’ю російському виданню «РИА Новости» Янукович заявив, що винні, за його словами, «постаралися ретельно замести сліди».

«Скільки ми будемо чекати, поки Генпрокуратура почне допитувати про розстріли Турчинов (секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинова – ред.), Парубія (перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій – ред.) і Пашинського (голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський – ред.)? Вони всі пов’язані кров’ю на Майдані, завдяки чому і прийшли до влади», – сказав Янукович.

За його словами, бійці «Беркута» виявилися «крайніми» у цій ситуації.

Віктор Янукович втік з України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії, яка не відповідає на запити України про його видачу в рамках міжурядових домовленостей.

Як повідомляли в Генпрокуратурі, проти колишнього президента України загалом порушено п’ять кримінальних проваджень: щодо «Межигір’я», Сухолуччя, злочинів на Майдані, злочинної організації, «Укртелекому». Справою, за якою Януковича оголосили в міжнародний розшук, є справа щодо «Укртелекому».

XS
SM
MD
LG