Доступність посилання

ТОП новини

Рішення Криворізької ТВК про розпуск 6 районних виборчкомів суд визнав незаконним


Ілюстраційне фото (©Shutterstock)
Ілюстраційне фото (©Shutterstock)

Рішення Криворізької міської виборчої комісії про розформування шести районних комісій і формування їх у новому складі скасоване. Відповідне рішення ухвалив Дніпропетровський апеляційний суд.

Подання до суду зробили представники «Опозиційного блоку», кандидат якого Юрій Вілкул був визнаний переможцем виборів міського голови.

За ухвалою суду, мова йде про скасування рішення міської ТВК, ухваленого на засіданні вночі 30 листопада. Тоді члени ТВК затвердили рішення про розпуск Жовтневої, Дзержинської, Довгинцівської, Саксаганської, Тернівської і Центрально-Міської районних виборчих комісій і оголосили про формування нових.

Раніше рішення про незаконність розпуску комісій ухвалив Дніпропетровський окружний адміністративний суд, він визнав незаконними дії секретаря Криворізької міської виборчої комісії Павла Демченка щодо скликання засідання комісії вночі 30 листопада, а також визнав протиправним і скасував рішення про припинення повноважень районних комісій.

Ухвалене апеляційний судом рішення остаточне і оскарженню не підлягає.

30 листопада Дніпропетровський апеляційний суд зобов’язав шість районних виборчих комісій Кривого Рогу розглянути скарги представників кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі» Юрія Милобога щодо можливих фальсифікацій на спецдільницях. Це рішення, заявили прихильники Юрія Милобога, мало передувати перерахунку голосів на 21 спецдільниці в шести районах.

Водночас в «Опозиційному блоці» заявили, що рішення суду про розгляд скарг зовсім не означає перерахунку голосів.

Того ж дня вночі міська ТВК на своєму засіданні оголосила про розпуск шести районних ТВК.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG