Доступність посилання

ТОП новини

Шахтарі перекривали дорогу біля Ягодинської митниці з вимогою виплатити зарплату


Пікет шахтарів під парламентом України, 23 квітня 2015 року
Пікет шахтарів під парламентом України, 23 квітня 2015 року

Близько 200 людей 11 грудня перекривали автодорогу державного значення, сполученням «Київ – Ковель – Ягодин» у Волинській області.

Як повідомляє місцева поліція, такий способом шахтарі вимагали погасити усі заборгованості із виплати заробітної плати на підприємстві.

Акція тривала близько чотирьох годин. «Станом на 15 годину страйкарі звільнили дорогу і розійшлися, рух транспорту відновлено. Працівники поліції на належному рівні забезпечили охорону громадського порядку, порушень не допущено», – повідомив керівник Любомльського відділу поліції у Волинській області Юрій Ліпич.

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що профспілкам гірників слід було б пікетувати директорів шахт, що допустили заборгованість із заробітної плати. «Борги із зарплати є далеко не на всіх підприємствах. Частина держкомпаній виплачує зарплату справно – це там, де директори навчилися працювати ефективно і збільшувати видобуток. А частина – не навчилася, це директори, які ніколи не вміли працювати, а тільки витрачати бюджетні гроші. Якби профспілки були відповідальними, то пікети мали б відбуватися перед офісами цих директорів і перед місцевими радами та адміністраціями, які протидіяли заміні директорів цих шахт», – цитує Демчишина прес-служба міністерства.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи в парламенті 11 грудня, заявив, що Кабінет міністрів України направив 300 мільйонів гривень на погашення заборгованості перед працівниками державних шахт.

XS
SM
MD
LG