Доступність посилання

ТОП новини

На переговорах у Парижі погодили текст угоди про боротьбу з кліматичними змінами


Учасники міжнародних переговорів в рамках кліматичної конференції ООН в Парижі минулої ночі погодили текст угоди про боротьбу з глобальною зміною клімату. Сторони, як повідомляється, близькі до ухвалення історичного документа, проект угоди 12 грудня вдень має оприлюднити президент Франції Франсуа Олланд і генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

Поки що деталей кліматичної угоди з участю переговорників з 190 країн не розкривають.

Китайський посол Лю Чженьмінь заявив, що «цілком упевнений» в тому, що угода буде досягнута. Міністр закордонних справ Франції Лоран Фаб’юс також висловив упевненість, що конференція буде успішною.

Новий договір про захист клімату має замінити Кіотський протокол, міжнародну угоду про обмеження викидів в атмосферу парникових газів, термін дії якого завершується у 2020 році.

Міжнародна кліматична конференція розпочалася у Парижі 30 листопада, мала завершитись вчора, але її роботу делегати вирішили продовжити ще на день.

У 2011 році була укладена угода, згідно з якою план дій щодо уповільнення зміни клімату має бути розроблений і погоджений до кінця 2015 року.

XS
SM
MD
LG