Доступність посилання

ТОП новини

«Межигір’я» можуть закрити для громадськості через ініціативу президента – «Схеми»


У разі передачі резиденції екс-президента України Віктора Януковича «Межигір’я» у підпорядкування Міністерству оброни, вхід на його територію можуть закрити для громадськості. Таку думку висловив Олексій Покотило, керівник Головного департаменту з питань національної безпеки і оборони Адміністрації президента України, відповідаючи на запитання журналістів програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та UA:Першого каналу.

«Це будуть перепустки і відповідний пропускний режим», – пояснив Покотило під час відвідин 7 грудня «Межигір’я» делегацією Міністерства оборони, разом із якою він прибув на територію резиденції.

13 жовтня президент України Петро Порошенко запропонував Кабінету Міністрів передати у відання Міноборони резиденцію екс-президента Віктора Януковича «Межигір’я». А 7 грудня «Межигір’я» відвідали представники Адміністрації президента та Міністерства оборони, щоб з’ясувати, чи можливо там обладнати реабілітаційний центр.

Комендант «Межигір’я» Денис Тарахкотелик повідомив, що за майже 2 роки, коли «Межигір’я» було відкрите для відвідувань, тут на екскурсіях побували близько 400 тисяч людей. «Саме за ці кошти утримується сам парк, тварини в зоопарку, а також внутрішньо переміщені особи зі сходу, які тут живуть», – пояснив він програмі «Схеми».

Учасник проекту YanukovychLeaks, журналіст-розслідувач Влад Лавров вважає, що «Межигір’я» можуть закрити, а територія утримуватиметься за бюджетні гроші.

«Фактично, ми повернемося до часів Януковича, коли резиденції утримувалися за державний кошт. Зараз «Межигір’я» є таким символом: найбільш закрита територія у країні відкрита для громадськості, а якщо її закриють, складатиметься враження, що нічого не змінилося», – сказав Лавров.

Очільник Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що до вирішення справи в суді і поки майно «Межигір’я» перебуває під арештом, передавати резиденцію не можна.

XS
SM
MD
LG