Доступність посилання

ТОП новини

Волонтерська «Фабрика Святого Миколая» запрацювала у Дніпропетровську


Волонтери Дніпропетровська відкрили у місті «Фабрику Святого Миколая». Як передає кореспондент Радіо Свобода, активісти у новорічних шапочках почали фасувати перші подарунки до Дня Святого Миколая дітям із малозабезпечених родин, а також для дітей бійців АТО, переселенців з Донбасу та Криму.

За словами координатора акції Ніни Медведєвої, загалом цього року волонтери в рамках традиційної акції «Миколай про тебе не забуде» збираються привітати близько півтори тисячі хлопчиків та дівчаток. Адреси дітей, які потребують допомоги, активісти дізнавались у соціальних служб, у навчальних закладах, від знайомих та сусідів родин, які опинились у скруті.

До кожного подарунку входить три обов’язкові складові: канцелярське приладдя, іграшка і солодощі. При формуванні пакунків дітям, розповідають волонтери, намагаються врахувати вік, стать і можливі зацікавлення дитини. Наразі у «помічників Миколая» є солодощів та іграшок приблизно на 300 пакунків.

Організатори акції просять небайдужих дніпропетровців долучитися до заходу, і додають, що з речей найбільше потребують конструкторів і спортивних речей.

«Є велика потреба в подарунках для хлопчиків від 10 років, це може бути й спортивний інвентар, боксерські рукавички, ліхтарики, біноклі, логічні іграшки тощо. Завжди такі подарунки в дефіциті. Ми потребуємо й канцтоварів, і солодощів. Розвозити будемо, як завжди, з допомогою волонтерів-автомобілістів, їх поки також бракує», – розповіла Радіо Свобода одна з координаторів «Фабрики Святого Миколая».

Крім того, нині у Дніпропетровську на семи торговельних майданчиках триває збір волонтерами винятково речей (не грошей), які можуть стати подарунками для дітей до дня Святого Миколая. Розвозити пакунки по домівках дітей «помічники Миколая» будуть у день свята, 19 грудня.

Вперше акція «Миколай про тебе не забуде» відбулася у Львові, згодом ідею підхопили й інші міста України та сусідньої Польщі.

XS
SM
MD
LG