Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО і бойовики звинувачують одне одного в обстрілах неподалік Донецька


Донецьк, зруйнована дорога (ілюстраційне фото)
Донецьк, зруйнована дорога (ілюстраційне фото)

Прес-центр АТО у неділю вранці заявляє про ведення бойовиками провокативних обстрілів. Зокрема, за даними штабу, неприцільні обстріли зі стрілецької зброї зафіксували біля Майорська, що на артемівському напрямку, та неподалік Донецька – в Пісках.

Сепаратисти, натомість, на своїх сайтах повідомляють, нібито українські військові обстріляли Докучаївськ, що неподалік Донецька. «Під час обстрілу українські силовики застосували міномети калібру 82 міліметри, бойові машини піхоти, гранатомети й стрілецьку зброю», – заявляють бойовики.

Прес-центр АТО, однак, наголошує, що українські військові дотримуються досягнутих раніше домовленостей і застосовують зброю «лише у разі прямої загрози для їхнього життя та життя мирних мешканців, використовуючи при цьому виключно незаборонене озброєння».

У прес-центрі АТО також повідомили про обстріл сепаратистами з гранатометів позицій українських військових біля Широкина на Донеччині. «Застосували бандити й заборонений мінськими домовленостями 120-міліметровий міномет в районі Зайцевого», – йдеться у ранковому зведенні штабу.

Всього, за даними прес-центру АТО, в ніч на неділю зафіксували 20 обстрілів із боку сепаратистів. Сайти бойовиків про ситуацію на підконтрольній їм частині Донеччини і Луганщини у неділю ще не повідомляли.

XS
SM
MD
LG