Доступність посилання

ТОП новини

Україна готова допомогти в будівництві газопроводу ТАПІ – віце-прем’єр Зубко


Віце-прем’єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко
Віце-прем’єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко

Україна готова сприяти реалізації проекту газопроводу ТАПІ, яким планується постачати паливо з Туркменистану до Афганістану, Пакистану та Індії. Про це 13 грудня в Туркменистані на зустрічі з віце-прем’єрами уряду цієї країни Сатликом Сатликовим та Шамухамметом Дурдилиєвим заявив віце-прем’єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

«Україна готова до участі у проектах будівництва магістральної залізничної дороги та лінії електропередач, яка буде реалізована в рамках будівництва газопроводу Туркменистан – Афганістан – Пакистан – Індія», – заявив Зубко.

Президент Туркменистану Ґурбанґули Бердімухамедов, його афганський колега Ашраф Гані, прем’єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф та віце-президент Індії Мохаммад Хамід Ансарі взяли 13 грудня участь у церемонії початку будівництва газопроводу вартістю 10 мільярдів доларів. Цей газогін, який за першими літерами назв зацікавлених країн має назву ТАПІ, покликаний полегшити енергетичний дефіцит у Південній Азії.

Очікувана довжина газопроводу становить 1735 кілометрів, цей об’єкт зможе транспортувати 33 мільярди кубометрів газу на рік. Він починатиметься біля туркменського газового родовища Ґалкиниш, пролягатиме вздовж шосе Герат – Кандагар в Афганістані, далі – через міста Кветта і Мултан у Пакистані і закінчуватиметься на пакистансько-індійському кордоні в районі міста Фазілка.

XS
SM
MD
LG