Доступність посилання

ТОП новини

Далекобійники провели акцію протесту біля адміністрації Путіна


Акція протесту далекобійників, Челябінськ, Росія, 11 грудня 2015 року
Акція протесту далекобійників, Челябінськ, Росія, 11 грудня 2015 року

Біля будівлі адміністрації президента Росії в Москві відбулася акція протесту далекобійників. Вона проходила у форматі зустрічі з депутатами КПРФ. На захід зібралося близько 70 водіїв фур, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Водії виступили проти платіжної системи «Платон», а також висловили невдоволення висловлюванням прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, який в інтерв’ю російським телеканалам заявив, що в акціях протесту далекобійників беруть участь «сірі» перевізники, «які незрозуміло, що возять». «Медведєв цинічно збрехав. Або він не розуміє цих речей, або не хоче розуміти, але це не правда, що ми не платимо податки», – заявив один з учасників акції.

Збір за проїзд великовантажних автомобілів масою більше ніж 12 тонн по федеральних трасах Росії діє з 15 листопада 2015 року. Він стягується через платіжну систему «Платон». Ці нововведення викликали невдоволення далекобійників, які відповіли акціями протесту по всій Росії. Водії також обурені тим, що збором грошей займається приватна компанія, співвласником якої є Ігор Ротенберг – син підприємця з близького кола президента Росії Володимира Путіна – Аркадія Ротенберга.

XS
SM
MD
LG