Доступність посилання

ТОП новини

Івано-франківські активісти поскаржилися омбудсмену на дії міськради


Громадські активісти Івано-Франківська направили скаргу до уповноваженого Верховної Ради з прав людини через «неправомірні дії Івано-Франківської міської ради». Про це повідомив керівник коаліції «Прозорі ради» Максим Кицюк.

За його словами, попри підписані керівниками різних політичних сил меморандуми з коаліцією «Прозорі ради», деякі з партій не виконують зобов’язання.

«На першій сесії ми побачили, що ці обіцянки не виконані. Є пряма норма Закону України про оприлюднення проектів рішень за 20 днів. Цього не було зроблено. І ні громадськість, і навіть депутати не могли ознайомитись з проектом рішень і побачити, кого висуватимуть на секретаря, кого будуть висувати в постійні депутатські комісії і які депутатські комісії можуть бути сформовані», – сказав Кицюк.

Водночас коаліція «Прозорі ради» висловила підтримку трьох адміністративних позовів, які подали в Івано-Франківський міський суд представники громадянського руху «Чесно», депутатських фракцій «Укроп» та «Самопоміч» з вимогою скасувати рішення першої сесії Івано-Франківської міської ради.

На першій сесії створили комісії міської ради, затвердили регламент виконавчого комітету і його склад, обрали заступників міського голови. Активісти вважають, що такі рішення не можна було ухвалювати.

Міський голова Руслан Марцінків не погоджується із звинуваченнями про порушення регламенту.

XS
SM
MD
LG