Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: суд у справі Савченко відмовився витребувати документи, надіслані з ГПУ


Надія Савченко
Надія Савченко

Суд у Росії, який розглядає справу громадянки України Надії Савченко, відмовився витребувати у Генпрокуратури Росії документи, надіслані з Генпрокуратури України. Про це на своїй сторінці в twitter написав її адвокат Микола Полозов.

Раніше відповідне клопотання подав захист українки.

Крім того, за словами Полозова, суд ухвалив рішення перевірити на пошті надіслану з України бандероль з матеріалами, щодо питання долучати їх до справи чи ні – буде окреме рішення суду.

Перед цим захист зробив заяву про бандероль з матеріалами, надіслану з України в Донецький міськсуд, яку не забирають з пошти.

Також суд затвердив графік засідань розгляду справи Надії Савченко в січні 2016 року – судовий розгляд почнеться з середини січня і всього заплановано вісім засідань.

На думку іншого адвоката Савченко Іллі Новікова, дебати сторін відбудуться також у січні, а вирок буде оголошено до кінця місяця.

«Суд довго цього не робив, але сьогодні оголосив графік на січень. На дебати ми вийдемо раніше, і 28 січня ми будемо слухати вирок. Але видно, що обвинувачення не вкладається в свої уявлення про «прекрасне». Маркін озвучував, що вирок буде до Нового Року, – не буде. Навіть дебати навряд чи почнуться до цього часу», – сказав Новіков.

Кілька тижнів тому представник Слідчлого комітету Росії Володимир Маркін заявляв, що вирок у справі буде винесено Савченко до кінця 2015 року.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Адвокат Ілля Новіков заявив, що захист не оскаржуватиме рішення російського суду першої інстанції, яким би воно не було. За його словами, наполягає сама Надія Савченко.

XS
SM
MD
LG