Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі заявляє, що Аваков погрожував йому і ліз у бійку


Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі
Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявляє, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков погрожував йому під час засідання Національної ради реформ.

«Арсен Аваков, будучи міністром внутрішніх справ, дозволив собі не просто нецензурну лайку на мою адресу, але він також дозволив собі при всіх погрози абсолютно прямого характеру», – розповів Саакашвілі у понеділок, на брифінгу після Нацради реформ.

«Він почав звинувачувати мене у корупції, зловживанні службовим становищем, почав говорити про якісь мої мільярди, які я начебто вкрав, після чого почав вимагати, щоб я забрався з його рідної України. Арсен Аваков перейшов на нецензурну лайку, на що отримав зауваження президента. Після цього він намагався запустити у мене склянкою і полізти у бійку. Після цього прем’єр-міністр Арсеній Яценюк обізвав мене «гастролером» та закликав мене забратися з країни», – зазначив Саакашвілі.

Міхеїл Саакашвілі також звинуватив Авакова у контролі неформальних збройних формувань.

«Це людина, яка реально контролює неформальні збройні формування, їх фінансує з корупційних доходів, і я схильний його погрози не щодо мене, я його не боюся, але у цілому щодо суспільства сприймати серйозно», – сказав Міхеїл Саакашвілі, додавши, що їхати з України не планує.

(Відео користувача YouTube Павел Шеремет Павел Шеремет)

Арсен Аваков останні звинувачення щодо себе не коментував. Ситуацію також не коментували прем’єр Арсеній Яценюк та в Адміністрації президента.

Раніше Арсен Аваков повідомив, що він виплеснув воду в обличчя голові Одеської облдержадміністрації Міхеїлу Саакашвілі. За словами Авакова, це сталося, коли він запитав Саакашвілі, чому він спілкувався з російським олігархом щодо Одеського припортового заводу і як це пов’язано з його приватизацією.

Михеїл Саакашвілі неодноразово звинувачував Арсенія Яценюка у відсутності реформ. Саакашвілі заявив, що уряд Яценюка не проводить реформ, а корупція в Україні набула нових форм.

XS
SM
MD
LG