Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Навального затримувала поліція, невдовзі відпустила


Олексій Навальний
Олексій Навальний

Російський опозиціонер Олексій Навальний повідомляє, що машину, у якій він їхав, затримала поліція у московському районі Мар’їно. Невдовзі після цього його відпустили.

«Мене затримала поліція у Мар'їно у машині. Вимагають пояснень, навіщо ми сьогодні у Малахівці фотографували дачі заступника генпрокурора Лопатіна», – написав Навальний у понеділок, 14 грудня у Twitter.

За його словами, формально затримали не його, а машину. Навального попросили написати пояснення щодо того, що він робив у селищі Малаховка.

«Начальство зателефонувало. Нас відпустили, щоправда сказали, що машина тепер в орієнтуванні і її всюди гальмуватимуть», – зазначив Олексій Навальний.

Поліція Росії наразі цього інциденту не коментувала.

Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального 1 грудня опублікував розслідування, автори якого звинувачують членів сім’ї генерального прокурора Росії Юрія Чайки й інших високопоставлених співробітників прокуратури в корупції і побудові бізнесу «на здирництві, відкатах і рейдерстві», а також у зв’язках зі злочинними угрупованнями.

14 грудня юрист Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов повідомив про намір подати новий позов до генерального прокурора Росії Юрія Чайки.

Раніше Пресненський суд Москви відмовився розглядати позов Фонду боротьби з корупцією до генпрокурора, оскільки «відповідач перебуває не на території Пресненського суду».

XS
SM
MD
LG