Доступність посилання

ТОП новини

АТО: бойовики упродовж ночі стріляли 11 разів


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО повідомили, що бойовики за минулу ніч 11 разів порушували режим тиші на Донбасі, безуспішно провокуючи українських військових на вогонь у відповідь. Про це йдеться на сторінці прес-центру у Facebook.

За даними штабу, зокрема неприцільні обстріли позицій сил АТО зі стрілецької зброї та гранатометів сепаратисти здійснили у Пісках, Опитному та Авдіївці.

«У районі Горлівки, застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети та великокаліберні кулемети, загарбники неприцільно били по Луганському. Також у бік наших позицій поблизу цього населеного пункту противник двічі запускав протитанкові керовані ракети», – йдеться в повідомленні.

Даних про постраждалих в ході обстрілів українських військових немає.

У штабі також заявляють про відносне зменшення інтенсивності збройних провокацій з боку проросійських бойовиків на Донбасі.

Донецькі та луганські сепаратисти на своїх сайтах не пишуть як минула ніч на Донбасі. Напередодні в угрупованні «ДНР» заявляли про поодинокі порушення режиму тиші з боку ЗСУ, а так звана «народна міліція ЛНР» стверджувала, що українські силовики стягують до лінії зіткнення озброєння.

Від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод. Спостерігачі ОБСЄ підтверджують продовження бойових дій на Донбасі, зокрема, за їхніми даними, Донецький аеропорт залишається головним епіцентром бойових дій на Донбасі.

XS
SM
MD
LG