Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: доба на Донбасі минула без втрат для української сторони


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу на Донбасі жоден військовий не загинув і не зазнав поранень, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, на луганському напрямку вперше за кілька днів бойовики порушили перемир’я.

Мотузяник зазначив, що дві провокації сепаратистів зафіксовані поблизу Трьохізбенки з застосуванням стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів.

За даними речника АТО, на донецькому напрямку майже вдвічі зменшилася кількість обстрілів.

«Неспокійно було в районі Донецького аеропорту, зокрема неподалік селищ Піски та Авдіївка. Бойовики також здійснили три неприцільних обстріли по наших позиціях біля Новгородського та застосовували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та протитанкові гранатомети на Світлодарській дузі, а саме в районах селищ Луганське та Зайцеве», – сказав Мотузяник.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» на своїх сайтах заявляють, що ніч на території, яку вони контролюють, минула без обстрілів. Бойовики з угруповання «ЛНР» стверджують, що українська сторона зосереджує на лінії зіткнення військову техніку.

Від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод. Спостерігачі ОБСЄ підтверджують продовження бойових дій на Донбасі, зокрема, за їхніми даними, Донецький аеропорт залишається головним епіцентром бойових дій на Донбасі.

XS
SM
MD
LG