Доступність посилання

ТОП новини

Сирія: десятки людей загинули через авіаудари Росії – опозиція


Російський бомбардувальник Су-24 (ілюстраційне фото)
Російський бомбардувальник Су-24 (ілюстраційне фото)

Сирійська опозиційна моніторингова група заявляє про десятки загиблих і поранених у результаті авіаударів по ринку нафтопродуктів на півночі Сирії, у селищі, яке контролює опозиція.

За повідомленнями, це сталося у вівторок, 15 грудня, у селі Мааран ан-Наасан під час повітряних ударів російської авіації.

Рамі Абдуррахман, голова моніторингової групи за правами людини у Сирії, що базується у Великій Британії, заявив, що через авіаудари у цьому селі загинули щонайменше 35 людей. Він висловив впевненість, що удари наносила російська авіація.

На ринку, проти якого були спрямовані авіаудари, продають дизельне пальне, привезене з території, підконтрольної угрупованню «Ісламська держава».

Ці авіаудари є частиною кампанії, спрямованої проти нафтової індустрії ісламістів, яка є головним джерелом прибутків угруповання «Ісламська держава».

Росія підтримує режим президента Сирії Башара аль-Асада і заявляє, що всі групи, які воюють проти урядових сил у Сирії є терористичними.

США і НАТО заявляють, що російські літаки бомблять позиції поміркованої опозиції у Сирії, які воюють проти угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG