Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко про сварку Саакашвілі й Авакова: ксенофобські образи неприпустимі


Президент України Петро Порошенко (©Shutterstock)
Президент України Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко називає неприпустими образи у Національній раді реформ.

«У Нацраді, як ніде, неприпустимі груба лайка та образи, особливо ті, які мають ксенофобський підтекст, зачіпають національну гідність людини, ставлять під сумнів її український патріотизм, пропонують комусь «забиратися з України геть», – йдеться у заяві Порошенка, опублікованій у вівторок, 15 грудня.

«Я запросив до України міжнародну команду реформаторів, яка вже встигла стати справді українською не лише за наданими їм паспортами, але й за духом.І я не шкодую, що ухвалив таке рішення. З іншого боку, боротьба з корупцією – це не галузь шоу-бізнесу. Я хотів би, щоб ні державні службовці, ні народні депутати не брали участі у подібних «виставах», – наголосив Порошенко.

14 грудня голова МВС Арсен Аваков повідомив, що він виплеснув воду в обличчя голові Одеської облдержадміністрації Міхеїлу Саакашвілі. За словами Авакова, це сталося на засіданні Національної ради реформ, коли він запитав Саакашвілі, чому той спілкувався з російським олігархом щодо Одеського припортового заводу і як це пов’язано з його приватизацією.

Міхеїл Саакашвілі заявив, що Арсен Аваков погрожував йому, хотів лізти у бійку і закликав «забиратися з України». Такий заклик, за словами Саакашвілі, на його адресу пролунав і з боку прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Михеїл Саакашвілі неодноразово звинувачував Арсенія Яценюка у відсутності реформ. Саакашвілі заявив, що уряд Яценюка не проводить реформ, а корупція в Україні набула нових форм.

XS
SM
MD
LG