Доступність посилання

ТОП новини

Голова Пентагону прибув з неоголошеним візитом до Іраку


Аштон Картер
Аштон Картер

Міністр оборони США Аштон Картер прибув з неоголошеним візитом до Багдада – для переговорів з командуванням американських сил в Іраку про шляхи активізації військової операції проти екстремістського угруповання «Ісламська держава».

На початку візиту Картер заявив, що планує отримати останні дані щодо «ситуації на полі бою» і шляхів «пришвидшення кампанії» проти «Ісламської держави». Крім того, глава Пентагону заявив, що планує закликати союзників до більш активної участі у кампанії проти бойовиків.

Раніше Вашингтон оголосив про плани направити до Іраку елітні підрозділи своїх збройних сил, військових консультантів і бойові вертольоти – для сприяння наступу іракської армії в Рамаді і Фалуджі, розташованих на захід від Багдада, а також для підтримки дій сил коаліції проти ісламістів у Сирії.

Збройні загони бойовиків «Ісламської держави» контролюють значні території в Іраку і Сирії. Угруповання взяло на себе відповідальність за теракти в країнах Заходу, в тому числі за серію вибухів і нападів в Парижі 13 листопада, в результаті яких загинули 130 людей.

XS
SM
MD
LG