Доступність посилання

ТОП новини

Оцінки Порошенка достатньо для відставки Авакова та Саакашвілі – експерт


Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ (ліворуч) та Міхеїл Саакашвілі, голова Одеської ОДА (праворуч)
Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ (ліворуч) та Міхеїл Саакашвілі, голова Одеської ОДА (праворуч)

Оцінки конфлікту міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі з боку президента України Петра Порошенка як «ганебного інциденту» достатньо, щоб обидва його учасники подали у відставку. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив політичний експерт Євген Магда.

За його словами, такий фінал конфлікту є звичайною практикою у європейській політиці.

«В Європі після подібного скандалу обидвоє фігурантів йдуть у відставку і впродовж тривалого часу в політичній площині не являються, але я поки не помітив прагнення чи обережних натяків на те, що вони можуть піти зі своєї посади. Мені здається, що після того, як президент назвав «ганебним інцидентом» поведінку двох державних службовців, цього натяку, як на мене, достатньо для такого рішення», – зазначив Магда.

Публічний конфлікт між Аваковим і Саакашвілі стався 14 грудня на засіданні Ради реформ при президентові України. 16 жовтня оприлюднений відеозапис сварки двох високопосадовців.

Інцидент відбувся в присутності президента Петра Порошенка, який намагався заспокоїти сторони, а потім закрив засідання.

XS
SM
MD
LG