Доступність посилання

ТОП новини

Путін про справу Нємцова: ніхто нікого прикривати не збирається


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявляє про необхідність об’єктивного розслідування справи про вбивство опозиціонера Бориса Нємцова.

«Ніхто нікого прикривати не збирається, але треба дочекатисяданих від об’єктивного слідства», – сказав він на щорічній прес-конференції в Москві.

«Я був особисто знайомий з ним (Борисом Нємцовим – ред.). У нас не завжди були погані стосунки. Я взагалі з ним ніколи стосунків не псував. Він сам обрав такий шлях політичної боротьби, атак особистих… я до цього звик, не він один. Але це не факт, що людину треба вбивати. Я ніколи цього не прийму. Вважаю, що це злочин, який має бути розслідуваний і покараний», – додав Путін.

Путін при цьому відзначив, що він ніколи не обговорював вбивство Нємцова «з регіональними лідерами, у тому числі і з керівництвом Чечні», і обговорювати не збирається.

Борис Нємцов був убитий пізно ввечері 27 лютого в центрі Москви. У справі про вбивство політика були затримані п’ятеро уродженців Чечні. 18 листопада суд санкціонував заочний арешт ймовірного організатора вбивства Нємцова колишнього офіцера батальйону «Північ» МВС Чечні Руслана Мухудінова. Замовник злочину не встановлений.

XS
SM
MD
LG