Доступність посилання

ТОП новини

Справа про збитий Іл-76: Назаров просить повернути обвинувальний акт у прокуратуру


У ході першого судового засідання у Павлоградському міськрайонному суді на Дніпропетровщині у справі про загибель 49 українських військовослужбовців у літаку Іл-76 захист генерал-майора Збройних сил України Віктора Назарова заявив клопотання про повернення обвинувального акту до прокуратури через його невідповідність Кримінальному процесуальному кодексу.

Підозрюваний Віктор Назаров підтримав думку свого адвоката, а також заявив, що ще не зміг ознайомитися з двома томами справи. Відтак він заявив клопотання повернути обвинувальний акт прокуророві як такий, що не відповідає законодавству і є «необґрунтованим».

«В обвинувальному акті відсутня конкретність обвинувачення, яке мені закидають. І це є порушенням права на захист», – зазначив Назаров.

За даними представників родичів загиблих у суді, таким чином судовий розгляд затягується. Наразі суддя перебуває у нарадчій кімнаті, де має ухвалити рішення щодо клопотань обвинуваченого.

На початку засідання захист Віктора Назарова заявив відвід прокурору Олександру Свинарю, але суд це клопотання відхилив.

17 грудня у Павлоградському міськрайонному суді на Дніпропетровщині розпочинається судовий процес у справі про загибель 49 українських військовослужбовців у літаку Іл-76, збитому 14 червня 2014 року озброєними сепаратистами в аеропорту Луганська.

За даними адвокатів, на лаві підсудних – один обвинувачений, генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії був керівником Штабу антитерористичної операції. Його обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбалому ставленні до служби, вчиненому в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків).

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу було уражено літак Іл-76МД. Він загорівся і впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців зведеного підрозділу військової частини А1126 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Усі загинули. Першому заступнику керівника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Віктору Назарову оголосили про підозру в недбалому ставленні до служби, наслідком чого стала загибель військових.

XS
SM
MD
LG