Доступність посилання

ТОП новини

У НАБУ пояснили ціни держзакупівель одягу та обмундирування


В Антикорупційному бюро розповіли, скільки витратили на екіпірування своїх бійців (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

В Антикорупційному бюро розповіли, скільки витратили на екіпірування своїх бійців

У Національному антикорупційному бюро України продемонстрували придбаний одяг та обмундирування після дискусій щодо можливих зловживань із держзакупівлями.

«У відповідь на заяви у соцмережах про придбання одягу й обмундирування за завищеними цінами, ми розклали одяг, взуття і розповіли, за скільки що було придбано і в якого виробника. Наприклад, там, де вказано, що на футболку з коротким рукавом витратили 1116 гривень, ідеться не про одну футболку, а про комлект із трьох», – пояснила представник прес-служби НАБУ Світлана Оліфіра.

Також вона уточнила, що зазначене обмундирування, перелік якого поширюють у соцмережах, передбачене не для детективів НАБУ, а для працівників управління спецоперацій і оперативно-технічого управління.

«Це люди, які захищатимуть детективів, свідків, ходитимуть зі зброєю у броні», – уточнили у прес-службі.

Раніше сьогодні власник видання Insider оприлюднив на своїй сторінці у Facebook дані державних закупівель для Національного антикорупційного бюро України, чим спровокував дискусію щодо вартості деяких одиниць.

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG