Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина та Україна співпрацюватимуть у боротьбі з пропагандою Росії – Попова


©Shutterstock
©Shutterstock

Заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова завила, що Україна й Туреччина співпрацюватимуть в інформаційній сфері в питанні протидії російській пропаганді. Про це вона заявила під час конференції у Львові.

«Ідея про можливу співпрацю виникла в нас декілька тижнів тому, після чого ми були запрошені відвідати посольство (Туреччини – ред.). Під час нашого візиту ми обговорювали декілька різних пунктів можливої співпраці, а також готовність української сторони поділитися нашим досвідом протидії Російській дезінформації», – розповіла Попова.

За її словами, українська сторона вже зустрілася з турецькими дипломатами, до діалогу також долучилися активісти мережі «StopFake».

«Ми маємо розуміти, що наш північний сусід вдосконалює свої методи гібридної війни та машину дезінформації і пропаганди, яку він вже неодноразово використовував в Придністров'ї, Нагірному Карабаху, зазнав невдачі в країнах Балтії, але вдало анексував частину Грузії і, минулого року, України. І зараз нові інформаційні кампанії щодо Сирії та Туреччини показують, що вони не зупиняються»,– додала Попова, не вказавши конкретних деталей співпраці України й Туреччини в протидії російській пропаганді.

Влада України офіційно долучилась до боротьби проти російської пропаганди на початку поточного року. У лютому президент України Петро Порошенко підписав указ про протидію російській пропаганді, а з 1 жовтня розпочала роботу українська мультимедійна платформа іномовлення, запущена Міністерством інформаційної політики.

XS
SM
MD
LG