Доступність посилання

ТОП новини

Мінфін Росії: в України немає шансів перемогти в судовій суперечці щодо боргу перед Росією 


©Shutterstock
©Shutterstock

Україна не має шансів виграти суд проти Росії щодо виплати кредиту у три мільярди доларів. Про це повідомив заступник міністра фінансів Росії Сергій Сторчак, передає ТАСС.

«Коли факт неплатежу буде дуже легко встановлений англійським судом, це означає дуже швидку і конкретну процедуру ухвалення підсумкового рішення. У цьому сенсі у колег з України, як потенційних учасників судового процесу, шансів немає на те, щоб його виграти», – сказав Сторчак.

За словами Сторчака, Росія як і раніше, має намір подати в суд на Україну з питання невиплати боргу після 10-денного періоду з 20 грудня. Він додав, що фінансові претензії Росії до України – це 3 мільярди доларів «по тілу» боргу і 75 мільйонів процентних виплат за друге півріччя.

«Введення мораторію України не є для нас несподіванкою. Це не є для нас сюрпризом. Ми очікували таких дій і в силу тієї лінії поведінки, яку українська влада проводили останні півроку», – прокоментував заступник міністра фінансів Росії.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що Україна з 20 грудня вводить мораторій на виплату боргу перед Росією на 3 мільярди доларів, який взяв екс-президентом Віктором Януковичем за два місяці до втечі. Днями цей борг МВФ визнав державним, а не комерційним. Голова українського уряду заявив, що Київ готовий до судової процедури з російською стороною. Розпорядженням Кабміну Міністерство юстиції може залучити юридичну компанію для захисту позицій України в судових розглядах з виплати 3 мільярдів доларів держборгу Росії в 2016-2017 роках.

Упродовж осені Україна узгодила реструктуризацію своїх зобов’язань, включно зі списанням частини їх, із більшістю зі своїх приватних кредиторів, крім Росії.

XS
SM
MD
LG