Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі підприємці протестували проти податкових нововведень


У п’ятницю, 18 грудня, під стінами Запорізької облради відбувся мітинг, організований міською спілкою підприємців, проти проекту змін у сфері оподаткуванні, запропонованих урядом. У пікеті взяли участь близько 300 людей.

«Вимагаємо від депутатів Верховної Ради запровадити трирічний мораторій на внесення змін до спрощеної системи оподаткування, не порушувати в подальшому Конституцію та закони України при підготовці та розгляду законопроектів. У разі порушення цих вимог залишаємо за собою право на притягнення винних осіб до соціальної відповідальності. Від президента України вимагаємо приступити до виконання обов'язків гаранта Конституції України. У разі внесення на підпис закону, який регулює відносини і пов'язаний з веденням малого бізнесу, підготовлений без участі громадськості і порушенням закону, ветувати його», – йдеться у резолюції, яку ухвалили мітингувальники.

Також в ході акції було організовано спеціальний флеш-моб: активісти у костюмах Діда Мороза та Снігуроньки у масках з обличчями Арсенія Яценюка та Наталії Яресько запакували касовий апарат у новорічну торбу і поклали її під штучну ялинку, встановлену протестувальниками на площі. Як пояснили організатори, вони хотіли таким чином показати які «дарунки» підготував уряд підприємцям напередодні Нового року.

Аналогічні акції протесту сьогодні відбулися у багатьох обласних центрах України, зокрема у Сумах та Дніпропетровську.

10 грудня Кабінет міністрів України затвердив проект Податкового кодексу і державного бюджету на 2016 рік, який на ньому базується. 17 грудня ці документи обговорювали на засіданні Верховної Ради. Уряд та парламентарії дійшли згоди, що роботу над новим Податковим кодексом продовжать наступного року.

Водночас лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що ухвалення парламентом змін до Податкового кодексу в першому читанні заплановане на 24 грудня. Також він зазначив, що в цей день депутати розглянуть проект державного бюджету на 2016 рік. За його словами, урядовий проект Податкового кодексу буде ухвалений в першому читанні, протягом наступного першого кварталу над ним працюватимуть, а в дію документ планують ввести в 2017 році.

XS
SM
MD
LG