Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко ветував закон про реструктуризацію валютних кредитів


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко застосував право вето щодо закону про реструктуризацію валютних кредитів і пропонує відхилити його.

«За даними НБУ, станом на сьогодні фізичним особам – резидентам України надано кредитів в іноземній валюті на суму 4,28 мільярда доларів, сума всіх іпотечних кредитів становить 2,16 мільярда доларів. Конвертація валютних кредитів за курсом 5,05 гривень за 1 долар, тобто за курсом, який був на момент укладення переважної більшості кредитних договорів, завдасть банківській системі збиток на суму більше 76 мільярдів гривень», – мовиться у пояснювальній записці президента, яку цитує низка інформагенцій.

2 липня Верховна Рада ухвалила закон про реструктуризацію валютних кредитів. За цей документ проголосували 229 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

Нацбанк та президент різко розкритикував ухвалення цього закону.

Після цього 6 народних депутатів звернулися до голови Верховної Ради з проханням не зараховувати їхнє голосування за цей закон.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман довго не підписував цей закон, зробивши це після того, як у парламенті був зареєстрований урядовий законопроект про реструктуризацію валютних іпотечних кредитів з додатковими пільгами для учасників АТО.

XS
SM
MD
LG