Доступність посилання

ТОП новини

Багдад: 9 військових загинули через помилковий авіаудар сил коаліції в Іраку


Міністр оборони Іраку Халед аль-Обейді
Міністр оборони Іраку Халед аль-Обейді

Міністр оборони Іраку Халед аль-Обейді заявив, що сили коаліції на чолі зі США, які борються з угрупованням «Ісламська держава», завдали помилкового авіаудару по іракських військах в районі міста Ель-Фаллуджа, на заході Іраку. В результаті інциденту, що стався 18 грудня, загинуло дев’ятеро іракських військових.

Як пояснив міністр, інцидент стався, коли «військово-повітряні сили коаліції покривали просування армії сухопутних військ поблизу Ель-Фаллуджі, оскільки іракські військові вертольоти не могли літати через погану погоду.

«Попри координацію з іракськими силами безпеки на місцях, початкові доповіді вказують на ймовірність загибелі через один з авіаударів іракських солдатів, – зазначили у Пентагоні за кілька годин до офіційної заяви Багдада. – Коаліція висловлює співчуття у зв'язку з нещасним випадком і втратою життя відважних воїнів сил безпеки Іраку на лінії фронту».

У Пентагоні також вказали на те, що це перший випадок так званого «дружнього вогню» в Іраку за участю сил коаліції у їх боротьбі проти ісламістів, і пообіцяли провести розслідування.

XS
SM
MD
LG