Доступність посилання

ТОП новини

Пайєтт закликав Україну напередодні свят не дати Росії приводів для відновлення боїв на Донбасі – Міноборони


Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт закликав українських силовиків під час святкування Нового року і Різдва не дати Росії підстав для поновлення бойових дій на Донбасі. Про це йдеться на сайті Міністерства оборони за підсумками зустрічі начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка з директором департаменту стратегії і політики командування Збройних сил США в Європі Девідом Алвіном та послом США в Україні Джеффрі Пайєттом.

«Коли обговорення стосувалося антитерористичної операції на Донбасі Джеффрі Пайєтт, зокрема, високо оцінив зусилля України щодо ефективного припинення вогню на лінії зіткнення. Головне, за його словами, в найближчі дні – особливо під час святкування Нового року і Різдва – допомогти спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ простежити за найбільш гарячими точками, щоб Росія не отримала приводу для відновлення бойових дій», – йдеться в повідомленні Міноборони України.

Повідомляється, що під час зустрічі сторони обговорили аспекти співпраці у військовій сфері.

Начальник Генштабу Віктор Муженко подякував за підтримку, яку США надають Україні в реформуванні війська.

18 грудня Конгрес США схвалив, а президент Барак Обама підписав Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2016 рік, у якому збільшено загальну суму видатків для України на рівні 658 мільйонів 185 тисяч доларів США. Кошти можуть бути використані на програми військової та безпекової допомоги Україні.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей, за даними ООН, там загинуло понад 9 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG