Доступність посилання

ТОП новини

Слова Путіна не сприймають всерйоз – голова уряду Туреччини


Ахмет Давутоглу
Ахмет Давутоглу

Голова турецького уряду Ахмет Давутоглу заявив, що в Анкарі «не сприймають всерйоз» різкі заяви президента Росії Володимира Путіна на адресу Туреччини.

За словами Давутоглу, він не збирається відповідати на «недипломатичні та образливі» зауваження російського лідера, опускаючись до такого ж рівня.

«Можливо, він згадує свою минулу роботу в КДБ. Але КДБ давно вже немає, а радянська пропаганда стала частиною історії. Кожна його ремарка викликає саркастичну усмішку у всьому світі», – сказав Давутоглу журналістам, повернувшись з Брюсселя після переговорів з лідерами восьми країн ЄС.

На щорічній прес-конференції 17 грудня Володимир Путін, відповідаючи на питання про відносини з Анкарою, заявив, що з чинним керівництвом Туреччини домовитися практично неможливо. За словами президента Росії, інцидент зі збитим в районі турецько-сирійського кордону російським літаком міг бути результатом того, що хтось з турецького керівництва вирішив «лизнути американців в одне місце».

Туреччина наполягає, що збитий 24 листопада російський Су-24 порушив її повітряний простір. Москва це категорично заперечує і ввела проти Анкари економічні санкції.

XS
SM
MD
LG