Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі 20 грудня здійснили понад три десятки обстрілів – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Проросійські бойовики здійснили від початку доби 20 грудня до 18:00 майже 35 обстрілів позицій українських військових, інформує прес-центр штабу АТО.

«Найскладнішою ситуація залишається в районі Донецького аеропорту, де зі стрілецької зброї та гранатометів різних систем бойовики близько 20 разів обстрілювали позиції наших військ в районі Пісків, Опитного та Авдіївки. Опорні пункти українських підрозділів у районі Красногорівки двічі опинилися під неприцільним вогнем противника, який застосував міномети калібру 82 міліметри», – повідомляють у штабі.

Випадки порушення перемир’я українські військові фіксували на всіх напрямках – донецькому, артемівському, маріупольському та луганському.

В угрупованні «ДНР» заявляють про ранковий обстріл 20 грудня контрольованого сепаратистами селища Спартак із боку підконтрольного українським військовим Опитного. Сепаратисти також пишуть про концентрацію підрозділів Збройних сил України в районах неподалік Донецька та Горлівки.

В угрупованні «ЛНР» удень 20 грудня повідомили, нібито за минулу добу українські військові двічі обстріляли контрольовану бойовиками територію.

Від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG